Vineri, 24 noiembrie 2023, la ora 10:00, în Sala M2 la Biblioteca Centrală a Universității Politehnica (https://library.upt.ro) va avea loc workshop-ul Sprachen verbinden – Übersetzung und Berufsperspektiven in den Bereichen Politik und Kultur.

Scopul workshop-ului este de a-i familiariza pe studenți cu importanța limbilor străine, cu aptitudinile și competențele unui traducător, precum și cu rolul traducătorilor în domeniul politic și cultural și cu diferitele oportunități de a activa în aceste domenii.

Invitații la workshop sunt domnul deputat Ovidiu Ganț, reprezentantul minorității germane în Parlamentul României și secretar al Camerei Deputaților, și doamna Mona Petzek, directoare a Centrului Cultural German din Timișoara.

Atelierul se desfășoară în contextul aniversării a 30 de ani de existență a specializărilor din cadrul Facultăţii de Ştiinţe ale Comunicării a Universității Politehnica Timișoara, și reprezintă, totodată, strânsa colaborare dintre facultate și instituțiile partenere.

Evenimentul va fi coordonat de doamna lect. univ. dr. Ana-Maria Dascălu-Romițan (Departamentul de Comunicare și Limbi străine, președinte a Societății Culturale Româno-Germane din Timișoara) și organizat în cadrul Zilelor Facultății de Științe ale Comunicării (ediția a VIII-a), în colaborare cu Forumul Democrat al Germanilor din România, cu Forumul Democrat al Germanilor din Banat, cu Centrul Cultural Român și cu Societatea Culturală Româno-Germană din Timișoara.