Conferința internațională „Der Wille zur Veränderung – das ist die Realität – 50 Jahre Aktionsgruppe Banat”

În 23-24 iunie 2022, la Timișoara se desfășoară simpozionul internațional Der Wille zur Veränderung – das ist die Realität – 50 Jahre Aktionsgruppe Banat, organizat cu ocazia celebrării a 50 de ani de la înființarea Grupului de Acțiune Banat.

Facultatea de Științe ale Comunicării din cadrul Universității Politehnica Timișoara este împreună cu Biblioteca Centrală a Universității Politehnica Timișoara partener al conferinței internaționale, organizată la inițiativa Deutsches Kulturforum östliches Europa din Germania (German Culture Forum for Central and Eastern Europe). Un eveniment de marcă la Timișoara, desfășurat cu ocazia împlinirii a 50 de ani de la înființarea Grupului de Acțiune Banat, o inițiativă lăudabilă de a restitui publicului memoria grupului de scriitori de etnie germană din Banat, grup fondat la Timișoara, în 1972. 

La conferință vor lua parte foști membri ai Grupului de Acțiune Banat, precum Albert Bohn, Richard Wagner, Johann Lippet, Gerhard Ortinau, Anton Sterbling, William Totok, Ernest Wichner și Werner Kremm, alături de personalități din mediul universitar, cultural și politic, critici și istorici literari, publiciști și jurnaliști.

Simpozionul va avea loc joi, 23 iunie 2022, de la 14.00 la 18.00, la Biblioteca Centrală Universitară „Eugen Todoran” (Bv. Vasile Pârvan nr. 4 A) și vineri, 24 iunie 2022, de la ora 9:45-13.15, la Biblioteca Centrală a Universității Politehnica Timișoara (Bv. Vasile Pârvan nr. 2). La această manifestare științifică vor fi prezenți participanți din Germania, Austria, Ungaria și România, iar multe detalii despre eveniment, precum și programul conferinței, se regăsesc pe pagina:

https://kulturforum.info/de/termine/veranstaltungen/1023892-der-wille-zur-veraenderung-das-ist-die-realitaet

Organizator din partea Facultății de Științe ale Comunicării: lect. univ. dr. Ana-Maria Dascălu-Romițan (Departamentul de Comunicare și Limbi străine)