Provocări ale traducerii - Meserii de viitor (jurnalism, mass-media, media digitală)
ediția a II-a

În 28 noiembrie 2019, în clădirea ASPC, sala A 203, studenții Facultății de Științe ale Comunicării, specializarea Traducere și Interpretare, anul I, secția germană, vor participa la un workshop studențesc cu tema Provocări ale traducerii – Meserii de viitor (jurnalism, mass-media, media digitală).

Scopul evenimentului este de a evidenția importanța și rolul traducerii în diferite domenii și de a-i invita pe studenți să participe la un atelier de traducere. De asemenea, studenții vor avea posibilitatea să afle mai multe informații despre meseriile de viitor din domeniile jurnalism, mass-media și media digitală și despre activitățile unor instituții care promovează limba și cultura germană la Timișoara.

Invitați: Siegfried Thiel, președintele Asociației Internaționale a Jurnaliștilor Vorbitori de Limbă Germană FunkForum și redactor-șef la „Banater Zeitung” și Sylvia Burger, asistent cultural ifa (Institutul de Relații Externe Ifa). Evenimentul este organizat în parteneriat cu „FunkForum”, „Allgemeine Deutsche Zeitung für Rumänien”, „Banater Zeitung”, Institutul de Relații Externe Ifa și cu Forumul Democrat al Germanilor din Banat.

Organizator: Asist. univ. dr. Ana-Maria Dascălu-Romițan, Departamentul de Comunicare și Limbi străine