Marți, 24 aprilie 2018, între orele 10 și 13, în Sala Polivalentă a Bibliotecii Universității Politehnica Timișoara s-a desfășurat cea de-a VII-a ediție a seminarului ştiinţific Traducerea în mediul academic şi profesional.

Evenimentul a fost organizat cu sprijinul Bibliotecii Universității Politehnica Timișoara. Organizator: prof. univ. dr. habil. Mirela-Cristina Pop.

Studenții anilor I, II și III ai Facultății de Științe ale Comunicării, specializarea Traducere și interpretare, secția engleză-franceză, au prezentat proiectele realizate în cadrul disciplinelor de traducere (limba franceză). Proiectele au constat în analiza și traducerea textelor de larg interes și a textelor specializate din limba franceză în limba română. În cadrul seminarului a fost organizată și o expoziţie de traduceri de texte științifice, tehnice, economice și culturale.

În deschiderea seminarului științific, invitata ediției din acest an, doamna Carmen Toma, Field officer - DG TRANSLATION, EUROPEAN COMMISSION, a susținut prelegerea cu titlul Multilingvismul în instituțiile Uniunii Europene: exemplul Direcției Generale Traduceri. Invitata le-a prezentat studenților inițiativele Comisiei Europene de promovare a multilingvismului, tipurile de documente traduse, metodele și instrumentele utilizate în traducere, modul în care se asigură calitatea traducerilor, oportunitățile de stagii și de angajare în instituțiile Uniunii Europene.

La sfârșitul evenimentului, au fost evidențiați studenții care au contribuit cu lucrări pentru expoziția de traduceri, au susținut comunicări științifice și s-au implicat în organizarea evenimentului.

Felicitări tuturor studenților pentru rezultatele obținute!

Program

Afiș