Facultatea de Științe ale Comunicării, în colaborare cu Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră al Universității Politehnica Timișoara, organizează în 24 mai 2019, pentru studenții anului I, specializarea Comunicare și Relații Publice, Zilele Consilierii studenților de la FSC.

Programul evenimentului este următorul:

  •   9:00 - 10:30 - Sesiune de autocunoaștere;
  • 10:45 - 12:00 - Obiective de carieră și analiză SWOT personală;
  • 12:20 - 14:00 - Elaborarea planului  personal de acțiune pentru educație și carieră.  

Autocunoașterea te ajută să îți dezvolți propriul potențial, să identifici piedicile, dar și resursele și posibilitățile de realizare; să identifici ce este cu adevărat important pentru tine.

Analiza SWOT personală - reprezintă practic o adevărată fișă de identitate în ceea ce privește nivelul la care te afli în carieră. Important este să știi foarte bine și să fii sincer cu tine însăți, pentru a bifa cât mai exact cele patru aspecte care definesc: puncte tari, puncte slabe, oportunități, amenințări.

Se spune că cei care nu îşi ating obiectivele “nu planifică să eșueze, ci eșuează să planifice”. Atunci când dorești să atingi un obiectiv complex, care necesită realizarea unui număr mare de acțiuni, în care sunt implicați mai mulți oameni și resurse, ai nevoie de un plan scris care să te ajute să organizezi resursele necesare, să urmărești progresul proiectului și să te asiguri că potențialele obstacole în calea atingerii obiectivului vor fi depășite.